RIJETKOST! U okolici Poreča, na prodaji je ISTARSKO SELO!

Osnovni podaci

Grad:Poreč

Šira lokacija:Poreč

Cijena/m²:1.400,00 €

Površina:350,00 m²

Površina okućnice:29.290,00 m²

Sobnost:6

Katnost:pri,prv

Stanje:Za adaptaciju

Opis

RIJETKOST U PONUDI! U okolici Poreča prodaje se istarsko selo, okruženo pretežito oranicama. Imanje se sastoji od glavne kamene kuće sa šternom (cca. 350 m2) i nekoliko manjih pomoćnih objekta, koji su okruženi visokim kamenim zidom. U sklopu imanja prodaje se cjelukupna građevinska zona, od ukupne površine 7.859 m2. Uz građevinsku zonu veže se i poljoprivredni dio zemljišta, koje je u naravi pretežito oranica, ukupne površine 21.431 m2, te približno trećina od ukupnog dijela zemljišta čini šuma.
Pristup do ulaza kuće privatan je asfaltiran put. Dok javni pristupni put vodi do ulaza u selo koji je jednim dijelom asfaltiran, te preostali dio javnog puta proteže se uz rubni dio imanja, a koje se koristi isključivo u poljoprivredne svrhe. Upravo, to što javni pristupni put prolazi duž rubnog dijela imanja, čini ovo istarsko selo JEDINSTVENIM, jer je zajamčena apsolutna privatnost na cjelokupnom imanju.

Glavna kuća ima aktivan priključak za struju i vodu, te potrebno ju je kompletno renovirati.

Ostali podaci

Opis nekretnine

 • Prilaz - asfaltirani
 • Miran predio
 • Plaćen priključak struje
 • Plaćen priključak vode

Prostorije (objekti) uz nekretninu

 • Parking
 • Vrt , 29290 m²

Dozvole

 • Građevinska dozvola
 • Lokacijska dozvola
 • Uporabna dozvola
 • Vlasnički list

Lokacija

Poreč

Grad Poreč, odnosno nekadašnja Colonia lulia Parentium, star gotovo 2 tisuće godina, danas spada u jednu od najomiljenijih destinacija na Jadranu. Od svoje povijesti, stanovnici Poreča živjeli su od ribarstva i zemljoradnje, a danas im je glavni izvor prihoda grana turizma. Današnji Poreč kakvog poznajemo, obiluje raznim mirisima, zvukovima i bojama, čineći ih dostupnim svakom posjetitelju grada.
Povijest Poreča započinje 2 stoljeća prije Krista u doba kada je rimski castrum podignut na malom poluotoku, danas poznatom kao stara jezgra grada Poreča.
Glavne ulice Poreča su Cardo Maximus i Decumanus, u kojima se kriju brojni spomenici i znamenitosti. Kao najvažniju, izdvajamo Eufrazijevu baziliku iz 5.st. koja predstavlja najvredniji spomenik u Poreču kojeg je UNESCO zaštitio kao spomenik svjetske baštine 1997. godine. Odmah pored najstarijeg trga Marafor, čuvaju se fragmenti Neptunovog i Martovog hrama. Na koje god mjesto se uputili u Poreču, osjetit ćete posebnu draž koja je prožeta davnim vremenima i suvremenošću.
Sama Porečka rivijera nudi prekrasne obale koje obiluju usamljenim plažama kao i ponudom brojnih sadržaja za aktivan odmor. U Poreču se mogu pronaći brojni restorani i konobe za svačije nepce, a ljubitelji vina posebno će se oduševiti vinogradima. Za mlade željne zabave, Poreč nudi razne mogućnosti, od koncerata na otvorenom, barova, noćnih klubova do festivala i gradskih fešti za idealan provod.
Od prirodnih ljepota u blizini Poreča, posjetitelji mogu vidjeti Limski zaljev, Romualdovu pećinu i Jamu Baredine koja je ujedno i prvi Istarski speleološki lokalitet prenamijenjen u turističke svrhe. Možete se uputiti brodicom na otok Sv. Nikole, na kojem možete provesti cijeli dan kupajući se na plažama ili se možete prošetati po jednoj od brojnih staza koje presijecaju otok i uživati u mediteranskoj prirodi.
Zahvaljujući svojoj kvaliteti ponude, čistom moru i posjećenosti, Poreč je više puta nagrađivan i jedna je od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj za savršen užitak i odmor.

Broj pregledavanja: 537

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Slične nekretnine

Kamena, Prodaja, Poreč, Poreč
Kamena vila renovirana u tradiciji prošlih vremena!

Pov.: 261,00 m²

Sobnost: 3

490.000,00 €

Kamena kuća, Prodaja, Poreč, Poreč
Istra, Poreč, rustikalna kamena vila sa bazenom!

Pov.: 200,00 m²

Sobnost: 5

520.000,00 €

Kamena kuća, Prodaja, Poreč, Poreč
POREČ OKOLICA- KAMENA KUĆA SA KONOBOM NA PRODAJI

Pov.: 370,00 m²

Sobnost: 10

306.000,00 €

Kamena kuća, Prodaja, Poreč, Poreč
Poreč - Kamena renovirana kuća samo 2 km od Poreča i mora!

Pov.: 196,00 m²

Sobnost: 2

499.000,00 €

Kuća, Prodaja, Poreč
Villa u tradiciji prošlih vremena sa suvremenom udobnošću

Pov.: 261,00 m²

Sobnost: 3

490.000,00 €

 • Istra Property Management
 • Adriatic Group