Poreč - dvojna kamena kuća, površine cca. 357 m2

Osnovni podaci

Grad:Poreč

Šira lokacija:Poreč

Cijena/m²:193,28 €

Površina:357,00 m²

Površina okućnice:35,00 m²

Katnost:pri,prv,vpot

Stanje:Za adaptaciju

Udaljenost do mora:12000 m

Opis

Poreč – cca. 12 km od mora i grada – u mirnom dijelu naselja nalazi se dvojna kamena kuća, površine cca. 357 m2. Sastoji se od tri etaže: prizemlje, kat i visoko potkrovlje. Kući pripada dvorište površine 35 m2, te nudi se mogućnost dokupa cca. 400 m2 građevinskog terena uz isto dvorište.
Kuća se nalazi u mirnom kraju, u naselju koje nudi sve popratne sadržaje kao što su pošta, crkva, banka, market, restoran, kafić i ostalo.
Sa svih se etaža kuće pruža panoramski pogled. Objekat čini atraktivnu investiciju, za rekonstrukciju i prenamjenu prostora u više soba ili apartamana, a za iznamjljivanje u turističke svrhe.

Ostali podaci

Ostali podaci

  • Udaljenost od centra: 12000 m
  • Udaljenost do mora: 12000 m
  • Godina izgradnje: 1900

Prostorije (objekti) uz nekretninu

  • Vrt

Dozvole

  • Vlasnički list

Poreč

Grad Poreč, odnosno nekadašnja Colonia lulia Parentium, star gotovo 2 tisuće godina, danas spada u jednu od najomiljenijih destinacija na Jadranu. Od svoje povijesti, stanovnici Poreča živjeli su od ribarstva i zemljoradnje, a danas im je glavni izvor prihoda grana turizma. Današnji Poreč kakvog poznajemo, obiluje raznim mirisima, zvukovima i bojama, čineći ih dostupnim svakom posjetitelju grada.
Povijest Poreča započinje 2 stoljeća prije Krista u doba kada je rimski castrum podignut na malom poluotoku, danas poznatom kao stara jezgra grada Poreča.
Glavne ulice Poreča su Cardo Maximus i Decumanus, u kojima se kriju brojni spomenici i znamenitosti. Kao najvažniju, izdvajamo Eufrazijevu baziliku iz 5.st. koja predstavlja najvredniji spomenik u Poreču kojeg je UNESCO zaštitio kao spomenik svjetske baštine 1997. godine. Odmah pored najstarijeg trga Marafor, čuvaju se fragmenti Neptunovog i Martovog hrama. Na koje god mjesto se uputili u Poreču, osjetit ćete posebnu draž koja je prožeta davnim vremenima i suvremenošću.
Sama Porečka rivijera nudi prekrasne obale koje obiluju usamljenim plažama kao i ponudom brojnih sadržaja za aktivan odmor. U Poreču se mogu pronaći brojni restorani i konobe za svačije nepce, a ljubitelji vina posebno će se oduševiti vinogradima. Za mlade željne zabave, Poreč nudi razne mogućnosti, od koncerata na otvorenom, barova, noćnih klubova do festivala i gradskih fešti za idealan provod.
Od prirodnih ljepota u blizini Poreča, posjetitelji mogu vidjeti Limski zaljev, Romualdovu pećinu i Jamu Baredine koja je ujedno i prvi Istarski speleološki lokalitet prenamijenjen u turističke svrhe. Možete se uputiti brodicom na otok Sv. Nikole, na kojem možete provesti cijeli dan kupajući se na plažama ili se možete prošetati po jednoj od brojnih staza koje presijecaju otok i uživati u mediteranskoj prirodi.
Zahvaljujući svojoj kvaliteti ponude, čistom moru i posjećenosti, Poreč je više puta nagrađivan i jedna je od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj za savršen užitak i odmor.

Broj pregledavanja: 103

Kontaktirajte agenta

Slične nekretnine

Zemljište, Prodaja, Poreč
RIJETKOST! U okolici Poreča, na prodaji je ISTARSKO SELO!

Pov.: 350,00 m²

Sobnost: 6

699.000,00 €

Kamena, Prodaja, Poreč, Poreč
Poreč - Kamena kuća - prodaja

Pov.: 335,00 m²

Sobnost: 3

150.000,00 €

Kamena kuća, Prodaja, Poreč, Poreč
Kamena kuća sa dvije ruševine i vrtom, otvoreni pogled more

Pov.: 300,00 m²

Sobnost: 5

160.000,00 €

Kamena, Prodaja, Poreč, Poreč
Poreč - Kamena kuća - prodaja

Pov.: 77,00 m²

Sobnost: 3

78.000,00 €

  • Istra Property Management
  • Istra Holiday
  • Adriatic Group